Service Apotheken leggen focus op de huid, u ook?

Een toenemende vraag naar huidverzorging en advies in de apotheek. Niet gek, ruim twee miljoen Nederlanders hebben een chronische huidaandoening en het aantal huidkankerpatiënten stijgt. Daarom ligt de focus bij Service Apotheken deze zomer niet alleen op indifferente therapie, maar ook op veilig zonnen.

Thema huid is hot

Zeker 350 Service Apotheken doen mee met het zorgthema huid. Met de gefaciliteerde materialen vanuit het hoofdkantoor brengen apotheken het belang van indifferente therapie en de gevolgen van blootstelling aan de zon onder de aandacht. Een uitgelezen kans om uw adviserende rol als apotheker voor het voetlicht te brengen. Deze zomer kunnen uw klanten de verschillende indifferente huidproducten van het Service Apotheek Merk proberen, ze krijgen smeerinstructies en gerichte adviezen over huidaandoeningen en de juiste zonbescherming. Sommige apotheken organiseren zelfs een patiëntenavond in samenwerking met andere zorgverleners!

Nieuwe MFB

Naast een draaiboek vol tips en adviezen heeft Service Apotheek in samenwerking met NControl gewerkt aan twee MFB’s. De MFB over indifferente therapie bij dermacorticosteroïden is dit jaar sterk verbeterd. En om het leven met psoriasis een stuk aangenamer te maken, is een nieuwe MFB ‘Psoriasis’ ontwikkeld. Zo houden we samen met de arts de psoriasishuid in de beste conditie.