Ludwig Castelijns

Vooruit kijken

Twee stappen vooruit, één achteruit. Dat is voor geen één ondernemer vreemd. Maar de blik op de toekomst behouden we: samen elke dag beter. In 2019 leidden dat voor ons tot een groei in het aantal afnemers. Tientallen apotheken en 200 apotheekhoudende huisartsen voegden zich bij de groep.


Groei betekent ook investeren in klanten, processen en medewerkers. Zo leest u in dit magazine over een nieuw initiatief: Het Apotheekloket. We investeren in ons netwerk door vraag en aanbod voor werkgelegenheid in de apotheek bij elkaar te brengen. Zo dragen we bij aan toekomstbestendige farmacie.


Om FMD te implementeren, investeren met name Fisher Farma en Medcor Pharmaceuticals in aangepaste processen. Jan Bernaards, manager kwaliteit, vertelt hier meer over. Service Apotheker Emma van Roosmalen-de Feijter laat zien wat een investering in de relatie met de thuiszorg oplevert. Het resultaat is een optimale samenwerking waar de patiënt de vruchten van plukt. Extra zorg leveren we in november ook aan de diabetespatiënt. U leest hoe Van Heek Medical, Service Apotheek en ApotheekZorg hun steentje bijdragen.


Groei gaat niet zonder slag of stoot. Met elkaar staan we ook voor uitdagingen zoals geneesmiddelentekorten en leveringsproblemen. Dankbaar ben ik daarom dat we met elkaar stappen blijven maken.


Veel leesplezier, fijne kerstdagen en veel geluk in het nieuwe jaar!Ludwig Castelijns

Volgende artikel: Het Apotheekloket