Ludwig Castelijns

1 + 1 = 3

Samen bereik je meer. Met die gedachte werkt Service Apotheek Presikhaaf iedere dag aan de relatie met zorgorganisaties in Arnhem. Apotheker Gert Jonge Poerink en zijn team vertellen hoe belangrijk de samenwerking met de thuiszorg is. Belangrijker dan ooit. Voor de patiënt én voor de apotheker als zorgverlener.


Een band opbouwen met de klant is ook het geheim van Service Apotheker Martin Woltermann. Hij opende instellingsapotheek Farmazorg in Breda. Zijn doel? Onderdeel worden van de zorginstelling, zódanig dat de apotheker als een eigen collega voelt. Met behulp van Apotheek Voorzorg won Farmazorg de afgelopen maanden belangrijke aanbestedingen en zijn zij voorkeursleverancier voor intra- en extramurale zorginstellingen.


In het Friese dorp Bakkeveen slaan inwoners de handen ineen voor een betere leefstijl. De lokale huisarts, tevens apotheker, werkt hard om een ‘blue zone’ te creëren. Een plek waar mensen langer en gezonder leven. Nu al een succes doordat het hele dorp de schouders eronder zet.


Tot slot leest u in dit nummer ook over een bijzondere samenwerking die letterlijk levens redt. ApotheekZorg, Amgen en Stichting Matchis maken thuisbehandeling bij stamceldonatie mogelijk. Een donor die door verpleegkundige Gerrie van ApotheekZorg begeleid is, doet zijn verhaal.


Samenwerken. Als coöperatie van bedrijven voor en door apothekers doen we dat iedere dag opnieuw.Ludwig Castelijns

Volgende artikel: Apotheek FarmaZorg Breda